top of page

Ruha kisokos

Mit viselj a fotózáson?

01 Érezd magad jól a ruhában

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne felejtsük el, hogy az öltözéked a saját stílusodat tükrözi vissza. Szóval érezd magad jól és vegyél fel olyan ruhát amiben igazán magabiztosnak és boldognak érzed magad. Ha jól érzed magad, jól is fogsz kinézni! Válassz olyat, ami szabadságot ad a mozgásban és nem igényel sok igazgatást a fotózás alatt.

02 Vedd figyelembe az otthonod dekorációit, színeit

Amikor színpalettát választasz a fotózáshoz, kalkuláld bele az otthonod falainak, dekorációinak a színeit is. Érdemes színben összeillőeket választani, hogy utána a falra kitett képek tónusai ne nagyon üssenek el az otthon hangulatától.

03 Vedd figyelembe a fotózás helyszínét is

Mindig gondolj arra is, hogy mi lesz a fotózás helyszíne. Gondolom nem szeretnél elütni a környezetedtől. Ha natúr, nyugodt hangulatú képekre vágysz, akkor öltözz úgy hogy stílusban beleilljen a helyszín hangulatába. Például: ha a családi fotózás vízparton történik, akkor ahhoz nagyon jól megy a könnyű nyári ruha, mezítlábas viselettel.

Jegyes fotó
Jegyes fotózás

Színek

Na de milyen színek illenek a stílusomhoz?

A másik legfontosabb dolog, hogy olyan színeket válassz, amelyek naturális vonalat tükröznek, hiszen biztosan azért választottál engem a fotósodnak, mert olyan képeket szeretnél látni magatokról, mint amilyenek a referencia képeim. Ez viszont csak akkor működhet, ha te is odafigyelsz a színválasztásra a ruháidnál. :) 

01 Kerüld a nagy logós, feliratos, figurás ruhákat.

Ezek elronthatják a képek összhangját! Azonban mintákkal a ruházatod kevésbé lesz unalmas, egy kicsit izgalmasabbá tehetjük vele! Ha mintás mellett döntesz, akkor kicsi, egyszerű mintákat keress, lágy és természetes színekben! A harsány, nagy méretűeket inkább kerüld! Ahogy említettem, kérlek, semmi esetre se válassz karakter mintás, nagy feliratos pólókat! 

02 Használj rétegeket

Rétegek alkalmazása a legjobb módja annak, hogy változatossá tegyük ruházatunkat, vagy kis színt adjunk hozzá. Végy egy kardigánt, vagy kabátkát a ruha fölé, vagy egy sálat, esetleg dobj fel egy övet! 

A fiúknak jöhet egy zakó, sapka.. Ne ijedj meg a mintáktól sem, mértékkel jól működhetnek, illetve a különböző textúrák is jól mutatnak.

02 Natúr, pasztell színek

Láthattok itt alul néhány példát, hogy milyen színekre gondolok. Azt javaslom, hogy legelőször válassz 2-3 alapszínt és ezek árnyalataival menj tovább úgy, hogy minden passzoljon egymáshoz, de nem egyformák. Nem kell minden egyes családtagnak ugyanazt a színt viselnie, de fontos, hogy a színek jól mutassanak együtt. Nem várható el, hogy mindenki ugyanúgy nézzen ki és nem is szeretnénk. :) Ezen kívül érdemes odafigyelni, hogy a nagyon sötét ruhák a képeket is sötétíteni fogják, az élénk színek pedig nem illenek a színvilágomhoz, így kérlek kerüld a sötét (pl. fekete) és az élénk színeket (pl. piros, citromsárga, kék).

bottom of page